Qui som

El Grup del llibre és una entitat creada el 1973. És el primer club de Lectors dels Països Catalans. L'any 2005 es va convertir en cooperativa de consum.

La funció bàsica del Grup del llibre és la de contribuir a normalitzar la llengua catalana a través dels llibres i de l'activitat editorial, així com fer créixer l'interès per la literatura i la cultura catalanes per apropar-les a tota la ciutadania.


Trajectòria històrica

Per iniciativa d'Octavi Sarsanedas i Vives, el 1971 es van començar a recollir les primeres adhesions a un projecte, inèdit en català, de club de lectors amb l'objectiu de normalitzar i difondre la llengua i la cultura dels Països Catalans.

Després d'uns tres anys d'haver anat recollint de forma artesana adhesions al projecte s'havien aplegat més de 3.000 subscripcions. Fou el moment de posar en marxa una entitat que prengué forma el Sant Jordi de 1973. Amb la col·laboració de moltes persones, que s'hi van involucrar de forma personal, es va poder editar el primer catàleg pocs dies abans de Nadal. Algunes de les personalitats que van donar el seu suport a aquesta iniciativa varen ser: el Dr. Antoni M. Badia i Margarit, Jordi Úbeda, Antoni Ferrero, Carles Alier, Salvador Espriu, Joan Fuster, Pere Calders....

L'any 2003 aquest catàleg es transformà en la revista Lletres del Grup del llibre i va passar a ser una publicació bimestral que, amb un format mixt de revista/catàleg, informa de les darreres novetats editorials en català i inclou articles i entrevistes que incideixen en la cultura i en la identitat dels Països Catalans.

A Lletres hi han col·laborat escriptors, crítics literaris i autors de prestigi com ara Isabel-Clara Simó, Josep M. Terricabras, Josep Maria Espinàs, Joaquim Molas, Marta Pessarrodona, Maria Barbal, Salvador Cardús, Jaume Sobrequés, Biel Mesquida, Enric Larreula i Màrius Serra, entre d'altres.

Actualment alguns dels col·laboradors que escriuen a les nostres pàgines són: Víctor Alexandre, Stefano Cingolani, Diana Coromines, Patrícia Gabancho, Maria Lladós, Francesc Poblet, Eulàlia Vernet i Agnès Vidal.

Lletres és membre de l'APPEC (Associació de Publicacions Periódiques en Català) i Marca Catalunya de la Generalitat. Segons les dades de l'informe del 30 de novembre de 2012 publicat pel Barómetre de la Comunicació i la Cultura, la revista Lletres compta amb 13.000 lectors habituals.


Objectius estratègics

Els objectius estratègics del Grup del llibre són:
  • Garantir la pervivència de la llengua catalana i la plena normalització lingüística.
  • Incentivar la creació i la innovació en la literatura catalana, obrint portes als nous segells editorials i consolidant les propostes de qualitat existents.
  • Contribuir decididament a la difusió territorial i potenciar la projecció de la literatura en català en el conjunt dels territoris de parla catalana, especialment al País Valencià i a les Illes Balears.


Pensant en les noves tecnologies, el novembre del 2013 vam estrenar el blog del Grup del llibre on apuntem actes diversos en què hi som presents; presentacions de llibres, homenatges, rodes de premsa i també altres recomanacions literàries perquè els nostres socis i lectors puguin fer els seus comentaris al respecte. També hem començat a treballar intensament les xarxes socials, Facebook, Twitter i Instagram, tot pensant en créixer en nombre de socis i lectors.


Punt de Recollida
Transport
Compra Segura
Telèfon de Contacte
Email de Contacte
PUNT DE RECOLLIDA
Av. de la República Argentina, 83
08023 BARCELONA
TRAMESA
Consulta les nostres condicions especials
COMPRA SEGURA
TELÈFON DE CONTACTE
93 219 75 71
EMAIL DE CONTACTE
botiga@grupdelllibre.cat